head
hem
liv
grund
symb
Namn: Saftan S Augustsson
Födelseår: 1983
Ursprung: Skåning
Civilstatus: Självupptagen
Tro: Saftanist
Intressen: Kreativt skapande, Transformers, Skräck, Komik, Psykologi, Filosofi, Pedagogik.

För frågor kring Saftanismen maila:
Saftan@saftanism.nu
Kom gärna med förslag gällande sidan.


Facebook insta
Jag växte upp en bit utanför själva samhället, och det är kanske därför jag vid tidig ålder var så kritisk mot det. Kom ihåg att all kritik inte är negativ. Att vara konstruktivt kritisk är en del av att vara Saftanist.
Jag har alltid varit mycket för att analysera min omgivning och mitt eget agerande. Ett tag fick det en negativ inverkan på mitt liv, och jag fick lätt ångest av allt jag tog mig för. Nu menar jag inte en positiv ångest. Ångest är trots allt något vi alla bär på. Den kan vara till nytta för att få oss att göra saker vi annars gärna skjuter på, och därmed föra med sig goda ting. Fast den ångesten som växte inom mig gjorde mig sjuk inombords och jag var tvungen att finna en väg ut. Det var en fel aktiv analytisk sida hos mig som fick mig att må dåligt, och jag lärde mig med tiden att analysera mitt analyserande på ett vis som gjorde att jag kunde ta mig ur min mörka vrå.
Jag har sedan dess funnit en trivsel i mitt personliga kaos. Utan mitt kaos blir jag allt för uttråkad, och när jag är uttråkad blir jag nedstämd. Därför strävar jag alltid efter att finna mer kaos kring mig. För mig är kaos bara ett annat ord för intressant.

Jag antar att jag skapade Saftanismen för min egen skull. Det är ett ord som sammanfattar min livsåskådning. Nu när andra kan se vad den innebär ser de inte lika konstigt på mig när jag säger att jag är det. Så att göra denna sida har både varit för mitt kreativa sinnes skull, och för att kunna skriva ner mina egna åsikter, så att jag lättare kan hantera dem. Det får min verklighetssyn att verka mer logisk. Jag har ibland lättare att föra min talan i skrift. Man får mer betänketid.
saftan
boulehavet
saftan.se